perjantai 27. heinäkuuta 2012

Sushi-illallinen

Kuorma-autollinen sushia jälleen! Painopiste tällä kertaa nigireissä, mutta kääräistiin me neljä makirullaakin. Nigiri laitettiin ihan perinteisesti riisin, wasabin ja päällisen kanssa - lohta, tonnikalaa, tamagorullaa (se japanilainen munakas), jättikatkaravun pyrstöjä ja tällä kertaa myös mustekalaa.

Lohen graavasin hyvin kevyesti: aavistus suolaa ja sokeria, ja vain muutama tunti jääkaapissa.

Tonnikala toki ihan raakana, jättikatkaravut toki keitettyinä.

Mustekalasta otin lonkeroista sopivat palat toissapäivänä sen jälkeen kun sitä oli keitetty (ilman vettä) kattilassa noin tunti. Kuorittiin lonkeroista myös päällimmäinen nahkakerros pois.

Tamagorullan (resepti reseptiarkistossani) viipaloin ja rullaviipaleet kääräisin riisikökköihin kiinni nori-suikaleilla.

Jälkiruuaksi tein appelsiini-valkoviinijäädykettä, samanlaista kuin meillä oli aina tapana syödä jälkkäriksi Kotossa (Helsingin vanhimpia japanilaisia ravintoloita, taitaa olla toisella nimellä nykyään). Viisi annosta:

  • 6dl appelsiinitäysmehua hedelmälihalla
  • 2dl kuivaa-puolikuivaa valkoviiniä
  • n. 1dl sokeria
Sekoita ainekset pakastimenkestävässä kulhossa. Laita kulho pakastimeen ja anna jäätyä joitakin tunteja välillä sekoittaen; jäädykkeestä ei sa tulla kiinteä mehujää vaan slush-tyyppinen hileinen jäädyke.

Kun jäädyke on melkein kokonaan hileinen, nostele pieniin astioihin, joista voit kumota jäädykkeet lautaselle annoksiksi. Anna vielä pakastua jonkin aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti