sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Grillattua lammasta ja sipuli-kukka

Tänä pääsiäisenä oli niin lämmin ja upea ilma, että tehtiin pääsiäislammas grillissä. Mies totesi, että olisi tarvittu se sellainen varras, jossa lammasta olisi voinut pyörittää, mutta as it is, sitä ei ollut, joten lammas paistui enimmäkseen grillin "hyllyllä".

Lammasta siveltiin rosmariini-valkosipuli-oliiviöljyllä (noin pari desiä oliiviöljyä, reilu teelusikallinen valkosipulimurskaa ja 2-3tl jauhettua rosmariinia) grillissä. Mies koitti myös laittaa pari shalottisipulia sen sisään, mutta ne pyrkivät ulos :D

Lampaan kanssa oli ranskalaisia perunoita, vihreitä papuja ja tomaatti-kurkku-paprika-salaattia, sekä friteerattu sipuli-kukka. Yhden ison sipulin friteeraustaikina:

  • 1,5dl vehnäjauhoa
  • vajaa 0,5dl maissitärkkelystä
  • 0,5tl suolaa
  • 0,25tl paprikajauhetta
  • 0,25tl chilijauhetta
  • 1,5-2dl olutta

Taikina sekoitetaan kasaan ja sitten hoidellaan sipuli. Poistetaan kuiva kuori ja leikataan toinen pääty sipulista, mutta ei irroteta kantaa. Leikataan sipuli pystysuunnassa 12-16 osaan, jättäen osat 1-2cm verran kiinni kannasta. Ennen friteerausta sipuli jauhotetaan: pakastepussiin n. 0,5dl vehnäjauhoa, suolaa, paprikajauhetta ja chilijauhetta, sipulia pussiin ja ravistellaan.

Kuumenna friteerausöljy. Laita sipuli taikinakulhoon ja kauho lusikalla taikinaa kaikkialle sipulin sisälle. Upota sipuli öljyyn ja keitä kunnes taikina on paistunut (myös sipulin keskeltä - minulla jäi vähän raa'aksi tällä ekalla yrittämällä).

Tästä löytyy myös video:

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti