sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Juhannus-BBQ

Juhannusaattona tehtiin ihan perus kana-ceasarsalaatti, kaksistaan ei saunaa ja salaattia kummemmin Juhannusta vietetty. Eilen oli toinen meininki, kun ystäväperhe tuli kylään. Pistettiin pystyyn kunnon grillijuhlat, ribs, closlaw, baked beans, grillijuusto ja vartaat. Ja tietenkin Juhannusperinteemme: vadelmaviini, joka tänä vuonna jäi aika makeaksi käytyään pari viikkoa huomattavasti hitaammin kuin viime vuonna.

Possun ribit oli parhaat ikinä. Pintamaustettiin ne mausteseoksella jossa oli

  • 2,5rkl suolaa
  • 1rkl sinappijauhetta
  • 1rkl paprikajauhetta
  • 0,5rkl chilijauhetta
  • 1tl rouhittua mustapippuria
ja sitten lykättiin ne pariksi tunniksi uuniin, 150-175 asteeseen. Viimeistely grillissä Sweet Baby Ray Hickory and brown sugar bbq-kastikkeella.
Kaasugrillissä valmistettiin baked beans, coleslawn olin tehnyt jo aiemmin; se oli jääkaapissa tekeytymässä. Papukattilan vierellä grillattiin vartaat, joissa oli paprikaa, sipulia ja tomaattia ja tietenkin pekoniin käärittyjä juustotäytteisiä herkkusieniä. Vuohenjuusto toimii muuten loistavasti herkkusienissä! Eka kerta kun sitä kokeilin. Se ei  myöskään valu grillissä samaan tapaan kuin sulatejuustot.


Samaan aikaan kun ribit saivat grilliviimeistelynsä tiiligrillissä, paistoin grillijuustot muurikkapannulla kaasupolttimen päällä. Tehokasta, koko kesäkeittiö käytössä :) Ihan huippua kun voi tehdä monta juttua yhtaikaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti