perjantai 25. joulukuuta 2015

Supermakea suklaa-pähkinä-jäätelökakku

Meidän tämän joulun jälkkäri oli niin supermakea, ettei sitä voinut syödä kuin pienen siivun. Loppu laitettiin takas pakastimeen; siitä riittää herkkua varmaan koko vuodeksi ;) En kirjaa koko reseptiä tähän (laiskuuttani ehkä), mutta jotain omia muistiinpanoja tämän alkuperäisen reseptin linkin lisäksi. Ja tietty pari kuvaa omastamme, josta ei tullut ihan yhtä kaunis kuin alkuperäinen tuolla kuvassa. Herkullinen kylläkin!


  • Brownies: voihan sen tehdä valmiista mixeristäkin, mutta Hershey'sin ohje on erinomainen (sillä tehtiin ne itse)
  • Todellakin, taikina kannattaa jakaa kahteen pyöreään kakkuvuokaan niin pohjista saa valmiiksi oikeanmoiset - itse kiireessä tehtiin browniesit kuten tavallista eli neliskulmaiseen vuokaan, ja sitten pohjat kasattiin vähän palapelinä ;)
  • Jäätelökerrokset kannattaa pakastaa erikseen, eli tämän tekemiseen saa varata hieman aikaa (mitä meillä ei ollut), muuten browniesit vajoaa jäätelömassaan ja jäätelö leviää miten sattuu (ei se makuun vaikuta tosin ;) )
  • Jos on sattunut unohtamaan Snickersit eikä kaupatkaan enää ole auki, voi ne korvata sulatetulla suklaalla, johon on sekoitettu vähän murskattuja suolapähkinöitä ja caramel-kastiketta
  • Kakun päällekin voi Snickersin sijaan ripotella suolapähkinöitä tai vielä parempi: honey roasted -pähkinöitä
Ei se niin nuukaa. Tämä on vaikea pilata syömäkelvottomaksi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti