sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Sushi-kakku

Miehen mielestä olen aivan liian herkkä vaikutteille ja tarttumaan fadeihin, joihin hän tämän sushi-kakunkin laskee. En tunnusta, mutta jos näen jotain hyvää, haluan kokeilla sitä. Ja kun näin sushi-kakun, halusin ehdottomasti tehdä sellaisen. Se on vähän niinkuin voileipäkakku, jossa leipä on korvattu riisillä. Eikä näyttävyydestään huolimatta ollenkaan monimutkainen. Luultavasti sen on keksinyt joku laiska, joka ei vaan jaksanut rullata makeja tai muotoilla nigirejä.

Eilen vietettiin tosikoisen synttäreitä minimaalisten kahvitusten muodossa (oma perhe + isäni vaimoineen) ja vaikkei tytär itse sushista tykkääkään, tein silti kahvipöytään sushi-kakun ja pari rullaa makeja, kun riisiä ja muuta jäi yli.

Sushiriisin ja perus-sushin valmistuksen ohjeet löytyvät reseptiarkistostani.

Sushi-kakun valmistus:

Esivalmistelut ja tarvittavat raaka-aineet:

  • Sushi/puuroriisiä 3dl
  • 1 norilevy (merilevälevy)
  • Iso pala lohta (n. 700g) kevyesti graavattu, jollet ihan raakana (kerran pakastettu on ok) halua käyttää; viipaloi lohi
  • 1-2 avokadoa; viipaloi viistosti
  • 1dl kirjolohenmätiä
  • Paahdettija seesaminsiemeniä
  • Ituja
  • 1dl katkarapuja tai puoli tusinaa jättikatkaravunpyrstöä
  • Rapeaa salaattia 
  • Wasabitahnaa1) Keitä riisi kattilassa tai riisinkeittimessä, jäähdytä ja mausta riisietikalla.

2) Ota kakun pohjaksi norilevy (merilevälevy). Aseta se talouspaperin päälle leikkuulaudalle. Ota pieni lautanen ja aseta se levyn päälle väärin päin. Ei haittaa, jos yksi reuna jää vajaaksi.


3) Leikkaa kulmat terävällä veitsellä.

4) Ota lautanen pois levyn päältä ja käytä kulmapalat viimeisen reunan paikkaamiseksi. Nori liimaantuu yhteen pienllä määrällä vettä, joten kostuta sormesi ja kostuta noripalojen reunat, liimaa yhteen. Aseta lautanen uudestaa levyn päälle ja leikkaa ylimääräinen osa pois.
5) Aseta levy tarjoilulautaselle tai jos haluat laittaa ensimmäisen riisikerroksen (siisteyden vuoksi) ennen lautaselle laittamista, aseta levy esim. rullien tekoon tarkoitetun bambumaton päälle. Painele ohuehko kerros riisiä levylle ja siirrä sitten tarjoilulautaselle.


6) Sivele vähän wasabia riisin päälle.


7) Lado avokado-viipaleita kerrokseksi riisin päälle.


8) Levitä päälle lohiviipaleita, ripottele päälle vähän seesaminsiemeniä.


9) Painele päälle kerros riisiä. Helpointa se on märin käsin. Riisi kannattaa ensin painella käsien välissä litteiksi paloiksi, jotka sitten laitetaan kalan päälle. Sivele riisin päälle wasabia.


10) Peitä riisi rapean salaatin lehdillä.


11) Lado salaatin päälle kerros lohiviipaleita. Asettele lohiviipaleiden päälle mätiä.


12) Lisää vielä kerros riisiä.


12) Pyörittele lohiviipaleista rullia reunojen ympärille, asettele katkaravut rinkiin rullien sisäpiirille, kaada loppu mäti keskelle. Sirottele päälle seesaminsiemeniä ja ituja.


Sushi-kakku on valmis tarjottavaksi. Käytä viipaleiden leikkaamiseen terävää veistä. Syö puikoilla, haarukalla, ihan millä haluat - ja muista soija!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti