lauantai 14. toukokuuta 2016

Grillataan Tomahawk

Tomahawk-ribeye-pihvit ovat kaupoissa, olivat jo viime kesänä. Ihan parasta grilli-lihaa! Mies on niitä grillaillut jo viime kesänä ja tänään on menossa tämän vuoden kolmas (brunssiksi aurinkomunien kanssa!). Aika tehdä prosessista blogipostaus.Tomahawkeja saa aika erikokoisina. Mitä isompi pihvi, sitä vähemmän luun osuus painossa on, mutta toisaalta tietenkin grillaus kestää pitempään. Tomaawk ei tyypillisesti ole yhden hengen pihvi vaan yhdestä syö koosta riippuen 2-3 henkilöä.

Näin grillataan täydellinen Tomahawk pallossa (hiiligrillissä):

1) Anna Tomahawkin levätä huoneenlämmössä tunti-pari, vie ulos vasta vähän ennen grillaamista2) Esikuumenna hiilet (24 brikettiä on pienessä Weberissä juuri oikea määrä) startteri-piipussa.3) Aseta hiilet hiilikoreihin, mikäli sellaiset on, tai kasaa kaikki hiilet grillin toiselle puoliskolle.4) Aseta ritilä paikoilleen ja kansi päälle, anna grillin kuumentua hetki. Sillä välin suolaa ja pippuroi pihvi. Sirota kumpaakin kunnon kerros molemmille puolille; sormilla kannattaa painella vähän jotta mausteet eivät varise pois kun pihviä kääntelee ja nostelee.

5) Työnnä paistomittari pihvin sisään.6) Aseta tomahawk grilliin epäsuoralle lämmölle (korien keskelle) siten että luu on kuuminta kohtaa kohti. Aseta kansi päälle, säädä pohjaventtiili puolilleen auki, kansiaukot noin neljäsosaltaan auki.
7) Tarkkaile pihvin sisälämpöä.
8) Kun se on 52C, pihvi siirretään suoralle lämmölle - joko siirretään korit yhteen keskelle pihvin alle tai pihvi siirretään hiilien yläpuolelle, jos korit eivät ole käytössä.

9) Kääntele pihviä niin että pinta saa tasaisesti väriä ja hiillostusta. Tavoite-sisälämpötila meillä on 62; se on sellainen noin medium-miinus(-miinus). Pidä kansi auki tässä vaiheessa.10) Loppuvaiheilla pihvistä tippuva rasva aiheuttaa liekkejä; se on oikein ok, ja liekittää pihvin pinnan mukavasti.11) Pihvin saavutettua tavoitelämpötila ota tomahawk grillistä ja kääräise folioon asettumaan noin vartiksi (kunnes liha päästää "mehut" valumaan).

12) Leikkaa ohuenlaisiksi viipaleiksi, mausta viipaleet makusi mukaan ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti