torstai 5. toukokuuta 2016

Oluttölkki-burgerit

Nimestään huolimatta kyseessä ei ole oluttölkkien välissä syötävä burgeri (ehkä korkeintaan niiden välillä) eikä muutenkaan oikeastaan liity sen paremmin olueen kuin tölkkeihinkään miltään muulta osin kuin että burgereiden muotoilun apuvälineinä käytetään tölkkiä. Cokis tai Fanta tai vaikka siideritölkki on siis ihan yhtä ok kuin oluttölkkikin. 

Kyseessä ei myöskään ole leipien väliin laitettavat jauhelihapihvit vaan täytetyt grillatut jauhelihakupit. Vähän samankaltainen maku kuin pekonipiirakassa, onhan aineksissakin paljon samaa.1) Jaa jauheliha noin 200g osiin, pyörittele palloiksi. 

2) Paina tölkki jauhelihapallon keskelle ja nosta reuant tölkkiä vasten.3) Kierrä 2-3 pekoniviipaletta jauhelihan ympärille ennen kuin otat tölkin pois.

4) T'äytä jauhelihakupit silputulla vihreällä paprikalla, silputulla sipulilla, herkkusienillä ja jalapeno-viipaleilla.5) Kaada vähän BBQ-kastiketta (esim. Sweet Baby Rays Hickory) päälle. Mausta valkosipulijaiheella, suolalla ja valkopippurilla.6) Grillaa kypsäksi, mutta varo kuivattamasta jauhelihaa.7) Asettele kunkin kupin päälle cheddar-viipale, anna sulaa.8) Tarjoile ja syö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti