lauantai 30. tammikuuta 2016

Silliä ja pestokanaa

Ei siis suinkaan yhdessä, mutta yhdistelenpä yhteen postaukseen sekä toissaillan hiilarittoman helpon ja herkullisen päivällisen että tänään kasaan pykätyn sillin.

Pestokanan reseptiä olen tänne ennenkin kirjoitellut, mutta toissapäivänä jalostin sitä vähän uusiksi:

  • 2 kanan rintapalaa paloiteltuna
  • ½dl pestoa (tai pari jääpalakuutiota itse tehtyä pestoa)
  • ½-1dl smetanaa/ranskankermaa/paksua jugurttia/kermaviiliä
  • n. 200g pakasteparsakaalia sulatettuna
  • mozzarellaraastetta
Ruskistetaan kanapalat kasarissa, mielellään sellaisessa, jonka voi sellaisenaan laittaa uuniin, melkein kypsiksi asti, muttei missään tapauksessa anneta kuivua. Lisätään pataan pesto ja kermavariantti. Kuumennetaan sekoitellen. Lisätään parsakaali ja annetaan porista hetki, n. 5min. Ripotellaan juustoraastetta päälle (tai ruoka uunivuokaan ja juustoraastetta päälle), ja laitetaan ruoka uuniin, n. 220 astetta (grilli+kiertoilma). Paistetaan uunissa kunnes juusto on saanut kauniin värin. Käänetään uuni pois päältä, peitetään ruoka ja annetaan olla jälkilämmössä n. 20min. tai nostetaan ruoka ulos uunista ja annetaan seistä peitettynä huoneenlämmössä n. 20min.

Harmillisesti ei tullut otettua tästä herkusta kuvaa, sillistä sen sijaan kyllä.


Olen epätoivoisesti yrittänyt etsiä kaupasta sellaista oikeasti hyvää smetanasilliä. Mutta kun niissä on kaikissa jotain sokeria tai maustepippuria tai jotain muuta kammotusta. Mistään en ole löytänyt silliä makuuni. Mielessäni kun on väikkynyt sellainen herkku, jota joskus ostin silakkamarkkinoilta vuosikausia sitten. Sillä ajatuksella tänään kasasin sitten purkin silliä ihan itse. Niinhän se on, että kun en valmiina saa, itse se on sitten tehtävä.

  • pari pakettia perussillifileitä, vähäsuolaisia
  • 100g smetanaa/ranskankermaa
  • valkosipulijauhetta
  • tuoretta ruohosipulia
Sillifileet huuhtaistaan vedellä, kuivataan ja viipaloidaan. Laitetaan palat kulhoon, joukkoon smetana, sekoitetaan hyvin. Maustetaan valkosipulisuolalla (maun mukaan) ja silputulla tuoreella ruohosipulilla, Purkitetaan lasipurkkiin tai vaikka muovirasiaan, laitetaan jääkaappiin maustumaan. Voi sitä syödä vaikka heti, mutta maut ovat parhaimmillaan vasta kun silli on vähän marinoitunut, muutaman päivän ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti