lauantai 19. syyskuuta 2009

Pannaan taas tuulemaan...

Meillä on täällä neljä miestä jeesaamassa omaani tämän meidän keskeneräisen talon raksahommissa. En ole kovinkaan tottunut ruokkimaan ihan näin monta suuta, mutta kyllähän se menee, kun vaan triplaa sen, mitä omalle väelle laittaisi ;)

Aamulla aloitin päivän menun alustamisen jättämällä hellalle purkin kondensoitua maitoa kiehumaan - ja sain miehiltä outoja katseita, kun selvitin heille ettei pidä ihmetellä hellalta löytyvää outoa näkyä, juu, peltipurkki kiehuu kattilassa ihan tarkoituksella. Päiväaterian jälkkäriksi duunasin nimittäin sitten myöhemmin päivällä Päärynätoffeetortun.

Aikamoinen hässäkkä se oli, kun aamulla vein ensin esikoisen ratsastustunnille, peltipurkin kiehuessa kotona, kävin kotiin tullessa kaupan kautta tyttären kanssa ja tulin himaan, missä miehet jo kyselivät lounaan perään! Joten ei muuta kuin kuorimaan, pilkkomaan ja keittämään perunoita ja laittamaan uunimakkaroita uuniin. Perunoista väänsin muusin, ja pöytään lisäksi salaatti roomansalaatista, kurkusta ja tomaatista, sekä porkkanaraastetta. Samaan aikaan siinä sivussa väänsin sitä päärynätoffeetorttuakin ja katoin pöytää. Ei siis liene ihme, että kun kolme varttia myöhemmin kutsuin väen syömään, unohdin laittaa näkkärit pöytään.Iltapalaksi laitoin karjalanpiirakoita ja munavoita - ja lisäksi muutaman gourmet-karjalanpiirakankin: vuohenjuustoa karjalanpiirakan päälle ja hetkeksi uuniin paistumaan. Yllättävän hyvä yhdistelmä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti